Zvanično predstavljena nova Nokia 3310: Modernija i brža, ali sa starim zvukom i igricama

Iz kompanije su kazali kako će ovaj mobitel biti 10 puta brži, imat će popularnu igricu Snake i popularni zvuk zvona. Nije rečeno koliko će koštati, ali bit će dostupan u nekoliko boja. Ranije je objavljeno da bi cijena mogla biti oko 49 eura. Imat će dugotrajniju bateriju i aplikacije koje su u skladu s modernim vremenom. Displej će biti u boji.
Igra Snake će biti dostupna i putem Facebook Messengera za sve korisnike.
Nokia je predstavila novine kada su u pitanju pametni telefoni. Nokia 3 koštat će 139 eura. Ima displej od 5,2 inča koji je zaštićen specijalnim staklom Corning Gorilla.
Tu su i Nokia 5 i Nokia 6 koji će biti dostupni u drugom kvartalu ove godine. Nokia 5 sa displejom od 5,2 inča, će se prodavati u pet boja i koštat će 189 eura. Za Nokiju 6, koja je postala apsolutni hit u Kini, trebat ćete izdvojiti 299 eura. Ima displej od 5,5 inča i certificirane Dolby zvučnike.

Bitno je istaći da su unaprijeđene kamere, dizajn i displeji na sva tri telefona.

Direktor kompanije Rajeev Suri predstavio novu uslugu 5G kojom žele transformirati komunikaciju putem tehnologija. Iz kompanije su kazali kako je ovo velika investicijska odluka, a da će 5G pomoći ekspertima iz svijeta tehnologije i poslovnim ljudima da bolje , brže i efikasnije planiraju i postižu ciljeve.