Zmajevi večeras protiv Gaučosa

repka

Nogometna reprezentacije Bosne i Hercegovine je napravila veliki posao kada je kroz grupu osigurala direktan plasma na Mundijal. Koliko je to veliki posao najbolje pokazuje činjenica da nas je trenutno treća reprezentacija svijeta željela za protivnika još dok su trajale kvalifikacije. Zmajevi će večeras odmjeriti snage sa Gaučosima, u meču koji će nam doista pokazati koliko smo zreli.

St. Louis, najveći bosanski grad izvan naših granica, je spreman proslaviti novi dobar rezultat našeg nacionalnog tima. Safet Sušić je najavio snažan otportokom svih 90 minuta susreta.

“Meni se čini da će to biti kao da igramo na Bilinom polju. Puno je naših ljudi ovdje tako da mislim da ćemo se pred njima pokazati u dobrom izdanju i da ih nećemo razočarati”, izjavio je reprezentativac BiH Izet Hajrović.

Upravo ovaj meč će biti prilika za Seada Kolašinca da debituje u voljenom dresu. Trenutak koji smo mnogi sa zebnjom čekali će se konačno desiti. Selektor Sušić je najavio da će on igrati najmanje jedno poluvrijeme, ali budući da se ozlijedio Sead Salihović, moguće je da Kolašinac odigra cijelu utakmicu.

Sa druge strane će zbog povrede izostati Leo Messi. Selektor Sušić i naši igrači su izrazili žaljenje što on neće nastupiti, ali ovo otvara vrata za povoljan rezultat za nas.

Svakako vrijedno pomena je da je najteži poraz u historiji naše selekcije upravo onaj od Argentine. Gaučosi su nas 14. maja 1998. godine u prijateljskom meču savladali sa 5:0, a tri gola je tada dao Gabriel Omar Batistuta. Imamo sjajnu priliku da im se revanširamo. Nikad nismo imali jači tim, a Argentinci bez Messija su potpuno druga reprezentacija. Ovaj susret počinje u noći između ponedjeljaka i utorka u 2:30, piše federalna.ba.

Kaportal.ba