Zmajevi sele s Bilinog polja na Koševo?

nogometna-reprezentacija-bihU nadležnosti Javne ustanove “Centar za sport i rekreaciju” su  organizacije sportskih takmičenja, ali i održavanje sportskih objekata.

Jasmina Polić, direktorica Javne ustanove “Centar za sport i rekreaciju” kaže da su trenutno u fazi realizacije UEFA-inog projekta u kojem krovna evropska kuća fudbala izdvaja 1.5 milion eura za stadionsku infrastrukturu. FK Sarajevo ima važeći ugovor za korištenje stadiona Koševo za takmičenje u Premijer ligi BiH i UEFA-inim takmičenjima, te su oni i napravili projekat. Njegovim prolaskom, trebali bi dobiti 89.000 eura za ulaganje, kao i 30% učešća od strane Opštine Centar.

Na kraju bi došli do cifre od oko 230.000 eura, koja bi nama bila dovoljna da uradimo završne radove, kao što su mokri čvorovi u gledalištu.

Također, s Opštinom Centar imamo investiciju od 100.000 eura za postavljenje završnih 5.000 stolica na zapadnoj tribini. Time bismo konačno zadovolji sve kriterije UEFA-e – konstatuje Polić.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li “Zmajevi” naredne kvalifikacije za EP u Francuskoj 2016. godine preseliti s Bilinog polja na Koševo.

Sve je do N/FSBiH. Radovi će biti gotovi već u maju naredne godine. Dakle, prije početka SP u Brazilu. To je dovoljno vremena fudbalskom Savezu da odluče hoće li u izboru stadiona, na kojima će domaće utakmice igrati naši “Zmajevi”, imati ekonomski interes ili neki drugi.

Da li je ekonomski opravdano ići u Zenicu i Bilino polje, koje prima 12.000 gledalaca ili da protivničke reprezentacije ugostimo u Sarajevu, na stadionu Koševu, koji može primiti 36.000 gledalaca. To je stvar na koju mi ne možemo uticati – kaže za kraj Polić.