Zenica: Tri radnika teško povrijeđena nakon obrušavanja skele

Tri radnika teže su povrijeđena nakon nesreće na radu, koja se dogodila jučer u mjestu Crkvice, prilikom izgradnje mosta na Koridoru 5C, piše Avaz.ba.

Prava drama dešavala se nakon što su radnici pali sa skele na visini od deset metara, a na sreću niko nije smrtno stradao. Povrijeđeni radnici odmah su prevezeni na Odjel urgentnog bloka Kantonalne bolnice Zenica, radi ukazivanja ljekarske pomoći. Nakon opservacije i ukazane pomoći, povrijeđenima su konstatirane teške tjelesne povrede, koje, na sreću, nisu životno ugrožavajuće.

Ovu informaciju potvrdila  je i portparol Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), Aldina Ahmić.

– Izvršen je uviđaj

Angažiran je kantonalni inspektor za zaštitu na radu. Još se utvrđuju okolnosti koje su dovele do nesreće – kaže Ahmić. Obrušavanje skele Kako saznajemo, u nesreći su povrijeđeni radnici I.B., M.H. i M.J. iz Zenice. Prema riječima jednog od radnika, u trenutku nesreće na skelama se nalazilo  više od trideset radnika, kada se jedan dio skele obrušio. Srećom, izbjegnuta je veća tragedija. Kako kaže, čudo se dogodilo da nisu svi pali sa skele.

Ranije nesreće

Podsjetimo, ovo je treća nesreća koja se dogodila u okviru izgradnje Koridora 5C. U junu prošle godine došlo je do teške nesreće, kada je pala korpa s radnicima. Tada su povrijeđene tri osobe. U julu ove godine došlo je do nove nesreće, kada je Ehliman P. pao sa skele na visini od 17 metara.