“Wool Fluffy”: Kakanjke pokrenule biznis ručno rađenih proizvoda od prirodnih materijala

Ručno pletenje dio je tradicije ali i svojevrstan trend u posljednje vrijeme. U vremenu kada se u tekstilnoj industriji sve više koriste nezdravi materijali, posebno su cijenjeni odijevni predmeti od prirodnih sastojaka.

Tri Kakanjke, majka i dvije kćerke, Nihada, Nejra i Nerma Hajdarević pokrenule su biznis ručno rađenih proizvoda od prirodnih materijala pod nazivom “Wool Fluffy”.

Kako kažu, njihov početak je bio jako jednostavan: “S obzirom da svaka od nas posjeduje dozu kreativnosti odlučile smo to podijeliti s vama. Pokrenule smo sopstveni biznis koji se zasniva na pletenju ćebadi, kapa, papica kao i izradi modnih dodataka od vune, najfinije merino vune, organskog pamuka i rafije (list palme).”

Na pitanje, zašto baš “Wool Fluffy” proizvodi, kažu: “Zato što su napravljeni s ljubavlju i potpunoj posvećenosti. Zato što su napravljeni od najfinijih prirodnih materijala koji su kako ugodni na dodir tako i zdravi za naše tijelo.”

Kako kažu, plan im je izdati i ljetnu kolekciju modnih šešira rađenih od rafije: “Naš cilj je kupcima pružiti ljepotu i kvalitet kako bi uživali u našim mekanim proizvodima zato smo naš svijet nazvale “Wool Fluffy”.”

Njihove proizvode možete pogledati na Instagram stranici Wool Fluffy.