Visoko.co.ba: Visočani su mogli uživati u dočeku nove godine na otvorenom, ali u Kaknju

I ove godine u Kaknju je organiziran doček Nove godine na otvorenom. U novogodišnjoj noći nastupili su Kakanjac Haris Kulović, učesnik muzičkog takmičenja “Zvezde Granda” koji je nekoliko puta oduševio žiri ovog takmičenja kojeg čine velika imena muzičke scene, potom bend “AlterVal”, Adin Šolbić…

Organizator dočeka bila je Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj, a finansijer Općina Kakanj.

Osim večernjeg programa, u Kaknju je upriličen i dnevni program dočeka Nove godine na otvorenom. Za kakanjske mališane upriličena je odlična zabava uz Djeda Mraza, Snješka, Mašu i Medu, ples i podjelu slatkiša. Zabavi je prisustvovao veliki broj mališana i njihovih roditelja.

Portal Visoko.co.ba piše: “Ostaje da se, mi Visočani, napokon pitamo: A kad će kod nas postojati neka Javna ustanova za kulturu, neko udruženje građana ili, pak, bilo kakva organizacija koja će preuzeti na sebe organizaciju ovakvih i sličnih događaja, na kojima bi se napokon i oni građani Visokog, koji se mrze ili samo manje vole, mogli pomiriti i raditi za dobro našeg grada u narednom periodu. Tradicija druženja, pjesme, prijateljstva i dobre atmosfere koja je dugi niz godina vladala u našem gradu posljednjih godina je pokvarena raznim netrpeljivostima, ljudima zabrinutim oko lične egzistencije i konstatnom borbom da drugima dokažemo da smo bolji od njih, umjesto da pokušamo da im pokažemo da smo dobri za njih i za život sa njima.

Ne kriveći nikog donosimo svim našim dragim čitaocima ovaj tekst, a pred nama su 364 dana u kojima treba da razmislimo o ovakvim i sličnim stvarima.”