VIDEO: Mirza Mušija u skeču ”Hadžidrakula”

mirza musija

Na sarajevskim lokacijama Vratnika, Breke i Bijele tabije tri mlada glumca, Rijad Gvozden, Nerman Mahmutović i Mirza Mušija, snimila su duhoviti 20-minutni skeč “Hadžidrakula”.

– “Hadžidrakula” je metafora za svakodnevne probleme koji nas tište i s kojima se suočavamo, a koji nekada mogu izgledati zastrašujuće, pa zato veza s drakulom. Mi smo se, zapravo, na duhovit način željeli osvrnuti na svakodnevicu – kazao nam je Gvozden.

“Hadžidrakula” je priča o liku koji živi već 3.000 godina, a u svom dugom i zanimljivom životu susretao se s najrazličitijim ljudima i situacijama. Ali, okolnosti koje susreće sada i ovdje su i za njega izazov i misterija.

– Iako naslov može aludirati na religijsku konotaciju, to nam zaista nije bila namjera, niti je priča na bilo koji način vezana za vjeru i religiju. Fokus je na čovjeku koji je živio ugodan, komotan život, a danas, usljed niza izazova s kojima se svakodnevno suočava, živi jednim sasvim drugačijim životom – pojasnio je Gvozden.

Skeč “Hadžidrakula” će premijerno biti prikazan do kraja godine na nekoj od TV kuća, a Gvozden, Mahmutović i Mušija nastavit će kroz zanimljive projekte i forme ukazivati na različite probleme, izazove, ali i pozitivne stvari koje nas okružuju.

avaz/Kaportal.ba