Vandali motornim uljem uništili ljuljačku na novom igralištu u Kaknju

Novoizgrađeno dječije igralište u gradskoj jezgri Kaknja bilo je ovih dana na meti vandala ili više njih, ali ništa nije otuđeno, niti jedan metalni dio, ništa nije polomljeno, a uništen je jedan od najljepših dijelova mobilijara za dječiju igru, piše službena stranica Općine Kakanj.
U saopćenju povodom ovog događaja se kaže:

“Velika ljuljačka je, pod okriljem guste magle, polivena motornim uljem kako se niko više nikada ne bi ljuljao na njoj. Pitamo se kome to smeta dječji žamor, smijeh, veseli povici, dječija bezbrižnost… To može smetati samo osobama pomračenog uma, pa im zato poručujemo da su primitivci i da su endemična vrsta nesvakidašnjeg kretenizma, idiotizma, bahatosti, surovosti, bezdušnosti…


Također im poručujemo da nas neće zaustaviti. Ljuljačku ćemo oprati pa makar pola svijeta obišli tražeći hemijsko sredstvo za skidanje masti. Na ljuljački će opet biti dječije vike, smijeha i žamora, a na toj lokaciji ćemo postaviti ne jednu, nego pet kamera ako bude potrebno, samo da se procedure oko nabavke kamera završe.


Općinska inspekcija će, zajedno sa policijom, provesti istražne radnje, provjerit ćemo sve slučajeve zamjene ulja na motornom vozilu u kojima je vozač tražio da ponese kući istrošeno ulje, tražit ćemo svjedoke, a građane Kaknja pozivamo da svi zajedno osudimo ovaj vandalizam. Zato vas pozivamo da nam se svojim lajkom na ovaj tekst pridružite u osudi. Ne dozvolimo da nas primitivci pobijede.”