UWC – Nacionalni odbor BiH raspisuje konkurs za dodjelu stipendija za pohađanje Koledža ujedinjenog svijeta (United World Colleges-UWC). Konkurs je namijenjen učenicima drugih razreda četverogodišnjih srednjih škola u BiH, a dodijelit će se ukupno 31 stipendija.

Puna stipendija pokriva troškove dvogodišnjeg školovanja prema programu Međunarodne mature (International Baccalaureate Diploma Programme, IB DP) uključujući troškove smještaja, prehrane, udžbenika i školskog pribora.

Stipendija ne pokriva troškove putovanja, džeparca, vize i u nekim slučajevima zdravstvenog osiguranja . Aplikacije se primaju do 12. ožujka 2021. Nakon provedenog odabira najuspješnijim kandidatima će biti dodijeljene 22 stipendije za pohađanje UWC Mostar (BiH), po jedna stipendija za UWC Robert Bosch (Njemačka), UWC Adriatic (Italija), UWC Red Cross Nordic (Norveška), UWC East Africa (Tanzanija); 2 parcijalne stipendije za UWC Changshu (Kina), te po jedna parcijalna stipendija za UWC USA (Sjedinjene Američke Države) i UWC Mastricht (Nizozemska).

UWC traži učenike koji su društveno zreli i moralno odgovorni, a pogodan kandidat je učenik koji u školi postiže uspjeh i ima široko polje izvannastavnih interesa. Bitne osobine uključuju sposobnost tolerancije prema drugačijim mišljenjima i stavovima, a iskustvo je pokazalo da su tokom selekcije najuspješniji oni učenici koji dolaze s jasnom slikom o ciljevima UWC pokreta i jakim osobnim motivom da im doprinesu, navode iz UWC.

Nakon sticanja IB DP diplome, učenicima UWC koledža nudi se široki spektar stipendija za sveučilišta u inostranstvu, a tijekom školovanja osigurano im je i sveučilišno savjetovanje.

Za sve detaljne informacije o stipendijama i uvjetima prijave posjetite www.uwcmostar.ba.