Uskoro objava karte režima saobraćaja u gradskoj jezgri Kaknja

U protekle tri godine u gradskoj jezgri Kaknja uveden je niz promjena u režimu saobraćaja, a izgrađene su i nove saobraćajnice.

Kako piše službena stranica Općine Kakanj, nove izmjene u režimu i nova poboljšanja saobraćajne situacije bila su nužna jer su stara projektovana za 1.500 vozila, a danas je u Kaknju prisutno 10 puta više vozila.

“Brojne izmjene u režimu odvijanja saobraćaja u gradskoj jezgri Kaknja mogu kod vozača izazvati određenu mjeru zbunjenosti, i to je posve razumljivo, međutim Općina Kakanj će učiniti sve da se spriječe neugodnosti. Osim toga, i policija kod uvođenja novih rješenja određeni period samo upozorava vozače.

Kako bi slika u pogledu novih saobraćajnih rješenja bila jasnija, Zavod za planiranje i izgradnju općine Kakanj je izradio kartu saobraćajne situacije u gradskoj jezgri. Karta će  uskoro biti objavljena u formatu koji će omogućiti detaljan pregled režima saobraćaja na svim saobraćajnicama.”, navodi se u saopćenju objavljenom na službenim stranicama Općine Kakanj.

Do objave predstavljamo izrađenu kartu, u malom formatu, za jedan dio gradske jezgre Kaknja.