Nakon što su roditelji djece članica Ženskog odbojkaškog kluba “Kakanj” uputili molbu za razmatranje smjene trenera Arnesa Šabete koja je bila u planu, uprava ŽOK-a je podnijela neopozivu ostavku.

Na sjednici upravnog odbora održanoj danas (25.01.2021.god) u 17h, nakon čitanja molbe roditelja koju možete pročitati ispod, kompletna uprava ŽOK-a podnijela je neopozivu ostavku.

Molba roditelja članica ŽOK-a “Kakanj”.

Predsjednik skupštine Alen Josipović će u što kraćem periodu sazvati vanrednu sjednicu skupštine ŽOK-a na kojoj će svi članovi u trenutnom sastavu dostaviti svoje pismene ostavke i na kojoj će se izabrati novi članovi upravnog odbora.

“Imali smo u planu da promijenimo trenera zbog odluke koju je donio upravni odbor ŽOK-a na jednoj od predhodnih sjednica, a koja glasi da “Trener ŽOK-a ne može biti osoba koja posjeduje privatni klub.” I ovim putem se javno izvinjavam svim djevojkama iz drugih privatnih akademija koje su zaslužile da budu dio Općinskog kluba ŽOK Kakanj što nakon ove odluke neće više imati priliku za to.”, izjavio je predsjednik skupštine Alen Josipović.