Umjetnik Edin Šahinović na zidu Muzeja Kaknja iscrtao grbove BiH kroz vrijeme

Nakon što je umjetnik i student Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu Edin Šahinović zajedno sa kolegom Anikom Smajićem u sklopu “Kraljevog festa” u augustu ove godine zid Muzeja Kaknja muralom pretvorio u pravo umjetničko djelo, proteklih dana je na drugom dijelu zida na ulazu u Muzej iscrtao grbove BiH kroz vijekove.

Projekat “Grbovi Bosne kroz vijekove” osim što je ukrasio kakanjski Muzej, svakako Kakanj prikazuje kao jednu od kolijevki Bosne i oličenje je njene opstojnosti.

Edin Šahinović rođen je 30. septembra 1995. godine u Zenici gdje provodi djetinjstvo. Splet okolnosti ga dovodi u Kakanj gdje pohađa srednju mašinsku školu. U Kaknju ostvaruje svoje prve rezultate projektom “Bojimo snove razigrajmo mladost”  koji je prošao kao najuspješniji projekat na sajmu Volontiraj – kreditiraj u Sarajevu.

Nakon toga kroz aktivan angažman u Udruženju mladih AlterVal sprovodi značajan broj projekata, izložbi i radionica, kao što su: izložba “Bijeg iz tame”, Live act “Dan Mira” itd. Trenutno studira na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu gdje ostvaruje odlične rezultete iz svih oblika umjetnosti. Najviše se bazira na izradu portreta u raznim tehnikama, ali pored toga radi i uređenje interijera i zidne murale.