Učestvujte u izložbi: Stari bicikli pristižu u kakanjski Muzej

Nakon što su iz JU KSC Kakanj objavili javni poziv za prikupljanje starih bicikala, dokumenata, dijelova, audio i video zapisa koji svjedoče o dugogodišnjoj tradiciji biciklizma u BiH iz ove ustanove ističu pozitivan odziv sugrađana.

“Zahvaljujući njihovoj pomoći bit ćemo u prilici da obogatimo izložbu fotografija iz arhiva Zemaljskog muzeja i biciklističkih memorabilija koji svjedoče o dugogodišnjoj tradiciji biciklizma u BiH.

Ukoliko posjedujete stari bicikl možete učestvovati u ovoj muzejskoj izložbi tako što ćete nam  iznajmiti ili donirati vaš retro bike koji će biti dio izložbe tokom “Kakanjskih dana 2017” ali i naredni put kada pomenuta izložba bude organizovana u Kaknju ili u drugom gradu za kojom se pokaže interes.”, kažu iz KSC-a.

Dakle, postoje dvije varijante i to da nakon izložbe posuđeni bicikl bude vraćen vlasniku te da svaki naredni put kada bude upriličena izložba vlasnik dobije ponudu da ponovo bude dio te izložbe u našem gradu ili drugom gradu gdje bude upriličena izložba.

“Također, želimo da vas obavijestimo da vršimo otkup retro bicikala, dijelova kao i svih pomenutih materijala. Nakon što izvršimo selekciju najstarijih i najzanimljivijih dostavljenih materijala, stručni tim će izvršiti muzejsku procjenu eksponata.

Ono što je bitno istaknuti jeste da ćemo sve stare bicikle ili dijelove restaurirati. Za sve detaljnije informacije molimo vas da pozovete na broj telefona 032/771-920 ili nas kontaktirate putem e-maila juksckakanj@ksckakanj.ba!”, istuču iz ove ustanove.

Javni poziv je otvoren do 21.07.2017. godine!

“Ovom prilikom zahvaljujemo se našim sugrađanima na pomoći i ukazanom povjerenju. Vlasnici izloženih retro  bicikala za vrijeme muzejske izložbe imat će priliku osvojiti i nagrade.”, kažu iz KSC Kakanj.

Na fotografijama pogledajte bicikle koji su pristigli u Muzej Kaknja a koji su stari oko 30 godina.