U toku radovi na cesti Kakanj-Zenica

Na području Kaknja u toku je izgradnja trase puta Donji Kakanj – Kondžilo vrijednosti blizu 3 mil KM, a u četvrtak, 23. jula, je upriličena posjeta ministara Zeničko-dobojskog kantona i načenika Kaknja Aldina Šljive dionici koja će Kakanj regionalnim putem spojiti sa Zenicom.

Trenutno se izvode završni radovi na izgradnji I faze dionice ceste Donji Kakanj-Kondžilo u dužini od dva kilometra, a ugovorena vrijednost radova iznosi 1.500.000 KM.

Povod posjete jeste dodijeljivanje 600.000 KM Vlade ZDK radi završetka ovog izuzetno značajnog projekta, a sredstva bi što prije trebala biti operativna kako bi se završila prva faza projekta.

Načelnik Aldin Šljivo naglasio je neophodnost završetka radova na izgradnji ovog puta.

– Insistiramo na tome da se 600.000 KM učini operativnim, kako bi se njihovim ulaganjem okončala I faza dionice Donji Kakanj-Kondžilo. Realizacija radova teče po planu i stoga je od strateškog interesa okončati probijanje trase. Nadam se da ćemo zajedničkim djelovanjem doprinijeti tome da do kraja godine imamo zaokruženu priču, jer ne smijemo dopustiti da dođe do okončanja radova prije nego obezbijedimo stabilnost puta. Očekujemo da brigu o ovoj dionici postepeno preuzme Vlada ZDK, s obzirom na njen regionalni značaj te da time Općina Kakanj ne ostane usamljena u ovom višemilionskom projektu – rekao je Šljivo.

Ukupna vrijednost radova na ovoj dionici iznosiće oko 3 mil KM, a čim prije sredstva od Vlade ZDK budu operativna uslijediće nastavak radova na ovoj dionici.