U subotu prijemni ispit za kandidate koji žele upisati muzičku školu u Kaknju

msU subotu, 14. juna 2014. godine, u Javnoj ustanovi za kulturu i obrazovanje Kakanj (ulaz u kino-salu Doma kulture kod Sportske dvorane), od 9.00 do 12.00 sati, bit će održan prijemni ispit za kandidate koji žele u Kaknju upisati prvi razred osnovne muzičke škole.

Prijemni ispit se odnosi na učenike koji ove školske godine završavaju TREĆI razred redovne škole, saopštila je službena stranica Općine.

Dakle, u prvi razred muzičke škole mogu se upisati učenici koji tekuće školske 2013/14. godine završavaju treći razred redovne osnovne škole.

Prijemni ispit se odnosi na procjenu sluha, ritma i muzičke memorije.

Nije potrebna prethodna najava, kandidati trebaju samo doći u pomenute vrijeme na prijemni, a prijavne obrasce će popunjavati pred održavanje prijemnog ispita.

U prvi razred osnovne muzičke škole u Kaknju bit će upisano 40 učenika i to na instrumente: klavir, gitara, violina, harmonika, flauta, truba, klarinet i saksofon.

Više informacija o Osnovnoj muzičkoj školi Zenica – Područno odjeljenje Kakanj javnosti će biti prezentirano putem NTV IC Kakanj koja će emitirati razgovor sa direktoricom škole Jadrankom Tepić.  Uskoro ćemo izvijestiti o terminu emitiranja emisije.