U Općini Kakanj upriličen svečani prijem za mušku odbojkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine


U sali Općine Kakanj načelnik Aldin Šljivo danas je upriličio svečani prijem za mušku odbojkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine koja je u nedjelju doputovala u naš grad kako bi ovdje obavila pripreme i odigrala dvije zvanične utakmice u okviru CEV Evropske srebrene lige.

“Kakanj – grad odbojke će i ovog puta opravdati povjerenje pokazujući iznimno domaćinstvo i patriotizam. Zaslužili smo ovo sjajnim sportskim rezultatima koje postižemo, ali i dokazanom odanošću državi BiH. Počašćeni smo dolaskom reprezentacije u naš grad i svi ćemo se potruditi da to bude još jedna u nizu lijepih sportskih priče koje su se dogodile u Kaknju”, rekao je načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo.

Reprezentacija će u Kaknju odigrati i dvije zvanične utakmice – 29. maja protiv Austrije i 2. juna protiv Mađarske.

Načelnik Šljivo je pozvao sve ljubitelje odbojke, i sporta općenito, i sve patriote iz Kaknja i drugih gradova da u kakanjskoj sportskoj dvorani bodre našu reprezentaciju u utakmicama protiv reprezentacija Austrije i Mađarske.

U znak sjećanja na boravak u Kaknju načelnik je gostima uručio prigodne darove, dok su gosti načelniku darovali reprezentativni dres.

Uz selektora Edina Bakovića, na reprezentativnim pripremama u Kaknju su igrači: Luka Šormaz, Nemanja Vidović, Ivo Ivić, Adi Osmanović, Velibor Vuković, Nenad Šormaz, Asmir Hukičević, Rašo Janjić, Andrej Ristić, Alen Didović, Marko Milovanović, Dejan Jocić, Almir Čolo, Miloš Popović, Tihomir Gajić, Mlađan Lukić i Sejdin Mustafić, trener Dalibor Mićić, trener-statističar Almir Aganović i kondicioni trener Mirza Demir.

Tokom boravka u Kaknju reprezentacija će boraviti u Hotelu Kakanj, a treninge će realizirati u kakanjskoj sportskoj dvorani.

Takmičenje u 2019 CEV Evropskoj srebrnoj ligi počinje 25/26. maja 2019. godine i igra se po sistemu domaćih i gostujućih utakmica, nakon čega slijedi završni turnir.