U Kantonu Sarajevo rekordan broj novozaraženih, 157 novih slučajeva

U Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu hospitalizirano je 71 osoba i sve su vitalno stabilne. Četiri osobe su u protekla 24 sata otpuštene sa ovog bolničkog liječenja

U Kantonu Sarajevo potvrđeno je 157 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od čega je 89 osoba iz porodičnih klastera, te su u samoizolaciji od ranije, navode u izvještaju Zavoda za javno zdravstvo KS, prenosi Anadolu Agency (AA).

Rezultati su ovo analize provedene u protekla 24 sata nad uzorcima prikupljenim u periodu od 29. jula do 3. augusta ove godine.

Obrađena su 473 testa, među kojima je navedenih 157 bilo pozitivnih na ovaj virus. U isto vrijeme, 84 osobe su izliječene, odnosno oporavljene.

U Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu hospitalizirano je 71 osoba i sve su vitalno stabilne. Četiri osobe su u protekla 24 sata otpuštene sa ovog bolničkog liječenja.

Trenutno je u Kantonu Sarajevo aktivno 1.366 slučajeva, dok je ukupan broj do sada zaraženih 2.729 osobe.

Od početka epidemije u Kantonu Sarajevo izliječeno je 1.322 osoba, s tim da je njih 41 nažalost preminulo od zarazne bolesti COVID-19.

U periodu od 21. jula do 4. augusta ove godine, na osnovu preporuka epidemiologa, rješenjima inspekcije ili Ministarstva zdravstva KS naložene su 1.686 samoizolacije.