Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković u Kaknju je posjetila podružnicu firme iz Sarajeva koja proizvodi zaštitne maske za lice.

”Ministrica Turković posjetila je u Kaknju podružnicu za proizvodnju firme ‘Willona’ d.o.o. Sarajevo, gdje se već od mjeseca februara ove godine proizvode i plasiraju na tržište zaštitne maske za lice od originalnog i laboratorijski ispitanog troslojnog materijala – polipropilena, sa efektom zaštite od 95 posto. Do sada su na tržište isporučili 200.000 maski. Sa sadašnjim kapacitetima njihova dnevna proizvodnja je 20.000 maski dnevno”, saopštili su iz Ministarstva vanjskih poslova BiH, te naglasili:

”U početku je firma ‘Willona’ proizvodnju maski plasirala na inostrana tržišta, a trenutno proizvode i plasiraju za neophodne dnevne potrebe zdravstva, privrednih organizacija i institucija širom Bosne i Hercegovine. U tu svrhu kompletan proizvodni proces i prostor se dezinficiraju, a zaštitne maske prilikom izrade prolaze i kroz proces temperaturne sterilizacije. Ministrica Turković je istaknula da je ovo jedna od firmi koja je spremna kroz povećanu proizvodnju zadovoljavati sve veće potrebe za zaštitnim maskama i time preventivno djelovati na smanjenje opasnosti od širenja pandemije korona virusa”.