U Kaknju otvoren tržni centar Real: Posao za 200 mladih ljudi

Svečanim presijecanjem vrpce, nakon govora načenika Općine Kakanj Nermina Mandre i direktora RE-AL Company Alena Memića, a u prisustvu poslovnih partnera i prijatelja, večeras je u Kaknju svečano otvoren tržni centar Real.

Tržni centar se prostire na četiri sprata (12.000m²) , a u njemu su smješteni poslovni objekti, igraonica za djecu, restorani, sportska dvorana na oko 1.200m², te podzemna garaža. Posao u Realu će dobiti oko 200 mladih ljudi.

U sklopu centra bit će otvoren i supermarket Konzum koji se prostire na oko 1.500 kvadratnih metara, Jysk koji se prostire na oko 1.000 m² prodajnog prostora, a igraonica za djecu površine je 500 kvadratnih metara i obogaćena je brojnim sadržajima. U ljetnim danima na raspolaganju će biti i ljetna bašta površine 200 m² koja gleda na centar Kaknja.

U danima koji su ispred nas domaćini su se pobrinuli da osiguraju cjelodnevne zabave za najmlađe (facepainting, mađioničar, balonsko modeliranje, animirani kostimi iz crtanih filmova, karaoke show itd.), a građani će moći uživati u posjeti brojnim radnjama kao što su: Eurom Denis, Jordie's, Watch Line, Mobil centar, Merkato, Juventa Sport, iNovine, Planika, Digital City, Aja Home & Fashion, Lutrija BH, kozmetičko-frizerski salon sa solarijem Sunlight Lounge i brojne druge.