U Kaknju foto radionica sa Aidom Redžepagić

U nedjelju 12.02., u 17:00 h u kakanjskom Jenny’ art house-u održat će se foto radionica Kakanjke sa sarajevskom adresom, fotografkinje Aide Redžepagić.

Pričat će se o fotografiji, različitim fotografskim žanrovima, fotografskoj sceni u BiH, reklamnoj i komercijalnoj fotografiji, tehnikama fotografisanja i mnogim drugim stvarima. Bit će moguće pogledati neke od Aidinih radova i poslušati njena iskustva.

“Bilo da se i sami bavite fotografijom ili ste samo zaljubljenici u fotografiju, ovo je radionica za vas.”, kazala je za Kaportal.ba Aida Redžepagić.

Aida je odrasla u Kaknju, a posljednjih 12 godina živi i radi u Sarajevu. Po zvanju je diplomirana profesorica engleskog jezika i književnosti ali po zanimanju free lance fotografkinja.  Do sada je imala nekoliko kolektivnih izložbi širom regiona, kao i četiri samostalne (Sarajevo, Konjic, Bihać, Kakanj). Neke od značajnijih nagrada su “Fotografija godine BiH” u kategoriji Grad, 2015. godine, treće mjesto na Sarajevo Fotomaratonu, srebrena medalja svjetske fotografske asocijacije FIAP na međunarodnom takmičenju CONTRAST 2015.

Njene mnogobrojne fotografije su više puta objavljivane u raznim magazinima u BiH i regionu.

Više možete pronaći na njenoj Facebook stranici i na www.redzepagicaida.com.