U Bihaću ponovo krivotvorene kartice UniCredit banke

unicredit

U Bihaću je drugi put ove godine, temeljem informacija iz vlastitog sustava za monitoring i sprečavanje kartičnih prevara, identificiran pokušaj zloupotrebe kompromitiranih kartica.

UniCredit Bank je odmah reagovala i blokirala krivotvorene kartice, čime je onemogućena njihova daljnja zloupotreba.

UniCredit Bank koristi suvremene software-e za monitoring kartičnih transakcija, čime u kratkom roku otkriva slučajeve korištenja krivotvorenih kartica, te preventivnim djelovanjem blokira kartice za koje se smatra da bi mogle postati predmetom zlouporabe. S toga smo i ovaj put preventivno blokirali kartice koje nisu bile predmet zloupotrebe.

U toku je kontaktiranje klijenata kojima će nove kartice biti izdate u najkraćem mogućem roku, bez ikakve dodatne naknade.

Naglašavamo kako UniCredit Bank u ovakvim slučajevima na sebe preuzima sav eventualni trošak zloupotrebe kartica i da za naše klijente neće biti nikakvog materijalnog troška. Banka je trenutno u komunikaciji sa nadležnim tijelima, kao i drugim bankama izdavateljima kartica u BH, kako bismo pomogli u prevenciji ove vrste kriminala.

Ovim putem želimo da skrenemo pažnju svim korisnicima kartica da je krivotovorenje kartica dio organiziranog kriminala, koje ne djeluje regionalno. Od jeseni je primijećeno pojačano djelovanje na teritoriji Bosni i Hercegovine, te su jednako su izloženi bankomati svih banaka kao i sve vrste kartica koje se na njima koriste, te korisnicima kartica savjetujemo sljedeće:

• da prilikom utipkavanja PIN-a drugom rukom zaklone tipkovnicu i time onemoguće eventualno snimanje

• svaku sumnju zloupotrebe ili sumnjivog djelovanja na bankomatom prijave u najbližoj poslovnici banke, ili na info broj UniCredit Banke 033 222 999.

Ovim putem se zahvaljujemo svojim klijentima na saradnji, strpljenju i razumjevanju, saopšteno je iz Unicredit banke dd BiH.

depo/Kaportal.ba