U BiH danas pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom

Kisa Osijek 300710U Bosni i Hercegovini sutra će biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Poslije podne očekuju se obilnije padavine, lokalno je moguć i grad. Vjetar će biti umjerene jačine jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se između 14 i 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom će se kretati između 22 i 28 stepeni.

U Sarajevu se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Sredinom dana se očekuje kiša. Obilnije padavine poslije podne. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će oko 16, a najviša dnevna temperatura zraka oko 26 stepeni.

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni je bilo pljuskova u drugoj polovini dana.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati: Bjelašnica 13, Ivan-sedlo 22, Bihać, Kupres, Livno i Sokolac 24, Drvar, Sarajevo i Srebrenica 26, Bugojno, Gradačac, Prijedor, Sanski Most i Trebinje 27, Bijeljina, Doboj, Mostar, Stolac, Tuzla i Zvornik 28, Banja Luka, Goražde, Neum i Zenica 29 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.