Trijumf Amela Tuke u Zagrebu

Odličnu formu pred Svjetsko atletsko prvenstvo u Dohi Amel Tuka je, trijumfom u utrci na 800 metara, dokazao na 69. Memorijalu Boris Hanžeković u Zagrebu. U istoj disciplini u grupi B Abedin Mujezinović je osvojio 6. poziciju, dok su bacači kugle Mesud Pezer i Kemal Mešić nastup okončali na 7. i 8. mjestu.

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka fenomenalan nastup na mitingu u Zagrebu okončao je trijumfom i još jednom dokazao da se nalazi u odličnoj formi pred Svjetsko prvenstvo u katarskoj Dohi koje počinje krajem ovog mjeseca. Na 69. Memorijalu Boris Hanžeković u grupi A Tuka je slavio vremenom 1.44.78, a iza sebe je ostavio Poljaka Marčina Levandovskog i Weslija Vaskeza iz Portorika.

Njegov rezultat je 70 stotinki lošiji nego li rekord mitinga koji je prošle godine postavio Nijel Amos iz Bocvane. U istoj disciplini u grupi B Abedin Mujezinović je osvojio 6. mjesto. Bosanskohercegovački bacači kugle Mesud Pezer i Kemal Mešić koji također imaju ispunjene norme za Svjetsko prvenstvo hicima od 20 metara i 27 centimetara, odnosno 19 metara i 29 centimetara osvojili su 7. i 8. poziciju u konkurenciji 13 takmičara.