Švabo pred finalni susret Kup-a BiH: “Oprezno u polufinalu, u finalu je sve moguće”

Kakanjski odbojkaši, nakon što su regularni dio sezone Premijer lige BiH završili na drugom mjestu, iza brčanske Mladosti, narednog vikenda igraju Finalni turnir Kupa BiH u odbojci koji se igra u Brčkom.

Kakanjci će u subotu od 19:00 sati odmjeriti snage sa ekipom Majevice iz Lopara u okviru polufinala, dok se drugi polufinalni susret igra od 16:00 sati, a igraju ga dva brčanska kluba – Mladost i Jedinstvo.

Za Kaportal.ba pred finalni turnir Kupa BiH govorio je Almir Aganović Švabo, trener kakanjske ekipe:

Sigurno da mozemo biti zadovoljni završenim regularnim dijelom, željeno drugo mjesto i vjerovatno izlaz u Evropu je obezbjeđen. Važna sedmica je pred nama. U trenažnom procesu su svi igrači osim drugog tehničara što nam remeti plan i program.”

Iako su Kakanjci favoriti u polufinalnom susretu, popularni Švabo je oprezan:

“U prvu utakmicu ulazimo dosta oprezno protiv Majevice i naravno sa velikom željom da igramo finale kupa koje smo propustili prošle godine. Ekipa Mladosti je domaćin a i samom igrom u prošlom kolu u Kaknju su pokazali veliki kvalitet, međutim isto tako i mi smo bili blizu pobjede u tom meču što znači da možemo parirati prvaku i biti kvalitetan protivnik. Cilj je proći u finale za početak a finale ne igra niko da ga izgubi uz jedan dobar dan mojih igrača i malo sreće moguće je sve.”, kazao je popularni Švabo.

Finalni meč igra se u nedjelju sa početkom u 16:00 sati.