Sutra počinje Kulturno-sportska manifestacija “Kakanjski dani”

Tradicionalna kulturno-sportska manifestacija Kakanjski dani ove godine će biti održana od 5. do 9. augusta, a na današnjoj konferenciji za novinare direktor JU KSC Kakanj Mirza Mušija i načelnik Kaknja Aldin Šljivo su kazali da su svi programi prilagođeni aktuelnim mjerama Federalnog kriznog štaba da na otvorenom ne smije biti više od stotinu osoba, prenosi Klix.ba

Načelnik Kaknja Aldin Šljivo je pojasnio kako je ovo manifestacija kojoj su obraduju svi Kakanjci jer predstavlja dugogodišnju tradiciju i postala je brend ove općine.

“Situacija u ovom vremenu nije dobra u smislu organizacije velikih okupljanja, ali nismo mogli dozvoliti da se tradicija prekine. Preuzet ćemo odgovornost, ponudit ćemo određene sadržaje koji neće biti u tolikoj mjeri omasovljeni iznad preporuka Federalnog kriznog štaba. U organizacionom odboru je bilo više od 20 ljudi koji su pravili program i potrudili se ponuditi kulturu i sport za svoje sugrađane, ali prvenstveno s akcentom na njihovu sigurnost”, kazao je Šljivo.

Cjelokupan program po danima pogledajte u nastavku: