Stogodišnjica Fudbalskog kluba „Rudar“: Predstavljen zvanični program obilježavanja ovog značajnog jubileja

U sali Općinskog vijeća Kakanj danas je zvanično prezentovan Program obilježavanja 100. godišnjice od osnivanja Fudbalskog kluba „Rudar“ Kakanj.

Prezentaciji su prisustvovali načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo, predsjednik Upravnog odbora Kluba Emir Zaimović, ministar u Vladi ZDK Mirnes Bašić, predsjednik Privredne komore FBiH Mirsad Jašarspahić, direktor Rudnika mrkog uglja „Kakanj“ Sead Imamović, tehnički direktor Tvornice cementa „Kakanj“ Izudin Neimarlija,direktor JU „Kulturno-sportski centar“ Kakanj Mirza Mušija, direktor JU „Dom zdravlja“ Mirsad Tursum, predsjednik Sportskog saveza općine Kakanj Almir Aganović, predstavnici resornih općinskih službi, istaknuti sportski radnici, te članovi timova koji su zaduženi za realizaciju planiranih aktivnosti.

U prvom dijelu prisutnima se obratio Emir Zaimović, predstavljajući govornike i okvirnu strukturu prezentacije. Nakon toga, općinski načelnik Aldin Šljivo je u svom govoru naglasio značaj koji FK „Rudar“ kao sportski kolektiv ima za identitet općine Kakanj, ističući važnost dostojanstvenog obilježavanja jubileja ovakvog karaktera.

U nastavku je Mahira Softić predstavila sadržaj programa, koji uključuje svečanu akademiju, revijalnu utakmicu, razgovore u biblioteci sa istaknutim fudbalskim imenima, te muzejsku postavku u Muzeju Kaknja. Također, predviđene su radio i TV emisije o značajnim ličnostima i događajima iz historije Kluba, kao i koncert tokom trajanja kulturno-sportske manifestacije „Kakanjski dani“, a koji će konceptualno biti posvećen stogodišnjici Rudara.

Adib Zekić je naposljetku prezentovao zadatke 15 timova i radnih grupa koji su formirani za potrebe obilježavanja ove godišnjice, nakon čega je otvorena diskusija sa prisutnima.