Sobni puzavac za čist zrak

Osim pročišćavanja zraka koje obavlja ova biljka, vrlo je jednostavna za održavanje.

Puzavac je biljka koju mnogi imaju u domu, a najviše iz razloga što je jako zahvalna za održavanje, a jednom kada počne rasti, samo je možete presađivati i ukrasiti njome cijeli dom ili poklanjati dalje. Ono što osvaja sve domove je to da puzavac odlično pročišćava zrak u domu, pa ga ljudi najčešće iz tog razloga žele u svom domu.

Puzavac iz zraka uklanja mnoge štetne hemikalije koje kruže zrakom, te u potpunosti može pročistiti zrak u stanu. Čovjek 70 posto detoksikacije organizma napravi preko disanja, pa bi bilo jako dobro kada bi svi u svom domu imali barem jednog puzavca, koji će pomoći pročistiti zrak u domu.

Osim pročišćavanja zraka koje obavlja ova biljka, puzavac je i vrlo jednostavan za održavanje. Ova biljka ne treba posebne uvjete za život, a zbog sposobnosti pročišćavanja zraka i detoksikacije, biljka puzavac počela je osim domova krasiti i mnoge druge zatvorene prostore. Puzavac se lako uzgaja i održava, a potrebno joj je direktno sunčevo svjetlo ili direktno svjetlo koje stvara samo malu sjenu.

Za vrijeme toplijih dana maknite puzavca sa sunca i zaštitite ga od topline, ali ne mičite ovu biljku u potpuni mrak i tamu, ili u polumračno mjesto jer će uvenuti. Listovi puzavca mogu biti svjetliji i tamniji, a njihova boja ovisi isključivo o količini svjetla kojoj su izloženi. Puzavca trebate redovno zalijevati, ali morate i paziti da mu korijen ne bude uronjen u vodu, pa bi bilo dobro ga posaditi u duplu posudicu, tako da višak vode može uvijek izaći.

Ukoliko se na puzavcu pojave smeđe mrlje, znači da ga premalo zalijevate, te da bi se trebali malo više brinuti o njemu. Ukloniti prašinu sa puzavca bi bilo dobro barem svakih nekoliko mjeseci, a to ćete najbolje napraviti tako da istuširate puzavca, pa ga ostavite dok se u potpunosti ne posuši, nakon toga ga samo vratite na njegovo mjesto. Tuširanje će puzavcu goditi, a i vi ćete u kratkom roku sa cvijeta skinuti prljavštinu.