Sjećanje na Josipa Miočevića

14 marta se navršilo godinu dana od kada nas je napustio naš dragi Josip Miočević. Josip je zajedno sa Maksumom Topalović preko 20 godina bio aktivista u NVO Alternative Kakanj, aktivan u razvoju civilnog društva i posvećen razvoju lokalne zajednice

Josipa su često opisivali kao dušu od čovjeka, uvijek nasmijan, optimističan, pa i kada stvari ne bi ispale kako treba – on bi nastavljao dalje. Josip je bio čovjek koji je povezivao ljude, nikada ne gledajući na naciju, no samo ono ljudsko u svima nama. Opraštao je, nikada nije vrijeđao. Josip je vjerovao da smo svi povezani sa svakom osobom i svime na ovoj Zemlji, da svako od nas radeći dobro drugima – radi dobro samom sebi, da smo u stvari svi jedno i zajedno.

NVO Alternative su mu bile drugi dom, on i Maksuma su gradili organizaciju koja danas služi kao ponos, ne samo Kaknju no i čitavom NVO sektoru. Danas bi bio ponosan da vidi nove, sređene prostorije, toliko mladih, briljantnih ljudi, oživjelu lokalnu zajednicu. Josip je 20 godina uložio u ovo što imamo danas, sve je i njegova velika zasluga.

Josip ostaje u našim sjećanjima, lijepim sjećanjima na tolike divne dane, no toliko sjajnih akcija. Neke ljude nipošto ne smijemo i nećemo zaboraviti, Josipu hvala na svemu, nastavlja živjeti sa nama, ostaje naša zahvalnost.

Dragi naš Josipe, hvala ti za sva dobra djela koja si učinio nebrojenim ljudima, ženama, mladima, čitavom Kaknju, ali i šire. Hvala ti za svaku izgovorenu riječ, a u tvom životu bilo ih mnogo koje su bile prave riječi u pravom trenutku, koje su donosile smiraj i olakšanje, poticale nas kada je bilo teško.