Ski centar Ponijeri zvanično je otvorio svoja vrata na radost svih ljubitelja zimskih sportova, ali i onih koji vrlo rado borave u prirodi i na svježem zraku.

Vazdušna banja, kako se ova planina često naziva, posjetiocima nudi ski stazu za dnevno i noćno skijanje uz prihvatljive cijene, sankanje za najmlađe, te ugostiteljsku ponudu koja je dodatno obogaćena otvaranjem Eko kuće u vlasništvu JU Kulturno-sportski centar Kakanj.

Ponijeri su u posljednjih nekoliko godina velika turistička atrakcija, posebno zbog povoljnog geografskog položaja i optimalne nadmorske visine od 1100 m. Sinoć je od 18 sati noćnim skijanjem zvanično otvorena skijaška sezona na ovoj planini.

Tim povodom gost emisije Otvoreni studio bio je Mirza Mušija, direktor JU Kulturno-sportski centar Kakanj.

  • Na samo 20 km od grada Kaknja  imamo ovakvu vazdušnu banju, u što ste se mogli uvjeriti. Intenzivno smo radili na pripremama zimske sezone. Općina Kakanj je kao osnivač naše javne ustanove izdvojila značajna finansijska sredstva na osposobljavanju ugostiteljskog objekta kojeg zvanično otvaramo večeras, tako da ćemo, uz početak skijaške sezone, upriličiti duplo slavlje. Na raspolaganju imamo ski lift tanjiraču i sankalište za najmlađe. Prošle godine smo investirali i u nabavku novog ratraka, što će nam omogućiti kvalitetno uređenje staze. Ponijeri su osposobljavanjem ski staze postali atraktivna turistička senzacija ne samo u Kaknju, nego i šire. Zbog zagađenog zraka mnogo roditelja sa djecom posjećuje naše Ponijere. Imamo najpovoljnije cijene skijanja i ugostiteljske ponude u BiH. Očekujem da će večeras mnogo ljudi biti na otvorenju ski sezone – kazao je Mušija, piše hayat.ba