Sedad Subašić, supertalenat iz Kaknja, putuje na pripreme sa Željezničarom

Fudbaleri Željezničara u srijedu putuju na pripreme u Livno, a sa ekipom će ići i supertalentovani Sedad Subašić (18) koji se unatoč interesu iz drugih velikih bh. klubova odlučio doći trenirati sa Željom.

Iako maloljetan Subašić je prošle sezone odigrao 28 mečeva za prvi tim Rudara iz Kaknja u Prvoj ligi Federacije BiH, te postigao pet pogodaka i ubilježio dvije asistencije.

U februaru tekuće godine napunio je tek 18 godina, Sedad je u nedavno završenoj sezoni bio drugi fudbaler Rudara po broju odigranih susreta.

Subašić je već sa 18 godina nosio kapitensku traku u prijateljom meču Rudara i Sarajeva i tako postao najmlađi kapiten u historiji kluba iz Kaknja.

Sedad je u Rudaru igrao najčešće na poziciji centralnog veznog, ali se zahvaljujući zavidnoj tehnici i odličnom pozicioniranju nerijetko nalazio u prilikama za postizanje golova.

Dan pred odlazak na pripreme FK Željezničar potpisao je ugovor sa Amarom Mehićem (18), talentovanim veznim igračem Zvijezde Gradačac, a sa ekipom u Livno će i stoper Mihaijl Ilić (19) iz Partizana.