SDP ZDK u nedjelju bira novo rukovodstvo za naredne četiri godine

Izborno-izvještajna konferencija Kantonalnog odbora SDP BIH ZDK u nedjelju 22.09.2019.g. u Velikoj sali Gradskog vijeća Zenica bira novo rukovodstvo na mandatni period 2019-2023.g.

225 delegata iz 12 općinskih organizacija SDP BIH ZDK će imati priliku između više kandidata izabrati predsjednika Kantonalne organizacije, Kantonalni odbor od 45 članova i Nadzorni odbor od 5 članova. Pravo kandidature za sve partijske funkcije su imali svi članovi SDP BIH koji su regulisali statutarne obaveze i platili članarinu.

Nakon Izborno-izvještajne konferencije Kantonalne organizacije do kraja mjeseca oktobra slijede i Izborno-izvještajne konferencije i izbori novih organa u svih jedanaest općinskih organizacija i Gradskoj organizaciji Zenica.

Izborno-izvještajna konferencija SDP BIH Visoko bi trebala biti održana 11.10.2019.g.

Inače, Kantonalna organizacija SDP BIH ZDK važi za jednu od najboljih i najorganizovanijih kantonalnih i regionalnih organizacija SDP BIH sa preko 8000 članova i osvojenih blizu 27.000 glasova na posljednjim izborima. Taj rezultat im je na svim nivoima obezbijedio poziciju druge političke stranke u Zeničko-dobojskom kantonu sa 6 mandata u Skupštini ZDK, 3 mandata u Parlamentu Federacije BiH, dva mandata u Domu naroda FBiH i jedan zajednički mandat sa KO SDP SBK u Parlamentu BiH.