SDA i SBB zajedno na izbore: Cilj – apsolutna pobjeda

Predstavnici najjače koalicije u Bosni i Hercegovini, Stranke demokratske akcije (SDA) i Saveza za bolju budućnost (SBB), danas su Centralnoj izbornoj komisiji BiH predali prijavu za ovjeru koalicije za lokalne izbore 2016. godine.

Prijavu za ovjeru koalicije danas su predali Amir Zukić, sekretar SDA i Damir Arnaut, potpredsjednik SBB-a.

”U 67 općina SDA i SBB nastupaju zajedno i očekujemo pobjedu u svim općinama. Ovaj savez je dao dobre rezultate i kroz državnu, federalnu i kantonalnu vlast, te mislim da će saradnja na lokalnom nivou, zajednički nastup na izborima, donijeti pobjedu”, kazao je Amir Zukić, sekretar SDA u izjavi za medije.

Kvalitet koalicije je u dijalogu, razgovoru, kaže Zukić, i dodaje da su sve probleme, kao i vrlo krupne zahtjeve uspjeli zajednički riješiti, što daje osnovu da će i u budućnosti kvalitetno rješavati i ostale probleme, a još kada tu piramidu vlasti svih nivoa naprave, „mislim da ćemo efikasnije reformske procese, a i životne potrebe građana rješavati“.

Arnaut je kazao da je ovom konačnom koraku prethodilo nekoliko sedmica jako dobrih razgovora.

”Ono što je najbitnije je da je ova koalicija garant stabilnosti za BiH, ne samo tokom ovog predizbornog perioda, već i u periodu nakon izbora i omogućava SDA-u i SBB-u da se tokom predizborne kampanje fokusiraju na reforme što se zaista nikada nije desilo ranije u BiH”, kazao je Arnaut.

Dodao je da SBB ulazi s izuzetnim kapacitetom u ovu koaliciju i „ono što se već sada može očekivati je da Tuzla nakon ovih izbora prvi puta više neće biti crvena“.