Ruska agencija nudi izlete na sirijsko ratište

Turistička agencija “Megapolist ltd” iz Rusije u svoju ponudu uvrstila je obilazak ratne zone u Siriji, uključujući i posjetu prvim linijama fronta na kojem se vojnici bore protiv Islamske države.

Ovo je planirano da “zaživi” 2016. godine, a zahtjev je već predat Ruskoj agenciji za patente i zaštitne znakove “Rospatent”.

– Zahtjev je podnijela agencija “Megapolis limited”, koja očekuje da prve ture kroz Siriju krenu već sljedeće godine, uključujući i obilaske prve linije fronta – rekao je Anatolij Aronov, predsjednik kompanije “First patent”, koja je sarađivala sa “Megapolisom” u podnošenju zahtjeva za patent.

On je dodao da su ture namjenjene za individualce ili vrlo male grupe turista, a trajaće 4-5 dana.

Prema Aronovovim riječima, kompanija je već kontaktirala ambasadu Sirije u Rusiji, kao i ministra spoljnih poslova te zemlje. On je istakao da su pregovori sa hotelima u Siriji i tamošnjim prevozničkim kompanijama već u toku, te da je dogovor blizu.

Ostaje samo pitanje zašto bi neko uopšte htio da gleda kako se ljudi međusobno ubijaju. Podsjetimo, u ratu u Siriji je od 2011. godine ubijeno više od 220 hiljada ljudi, 7.6 miliona je interno raseljeno, dok je četiri miliona napustilo Siriju, navodi UN.