Rudar ubjedljiv u Hadžićima protiv Radnika

Fudbaleri Rudara iz Kaknja pregazili su jučer u Hadžićima Radnik sa uvjerljivih 4:1 u susretu 3. kola Prve lige FBiH.

Domaći su bolje otvorili ovaj susret. Prvu dobru priliku imali su već u 6. minuti kada je pokušao glavom Hasanović, ali pravo u golmana gostiju. Desetak minuta kasnije pokušao je i Buljubašić, ali njegov šut je izblokiran. Pet minuta nakon toga novi pokušaj Buljubašića, ali ovog puta šutira direktno u golmana.

Najveću šansu u prvom dijelu domaći su imali u 31. minuti kada je Vladović izašao jedan na jedan sa gostujućim golmanom, ali šutirao je preko gola.

Kazna za promašaje stigla je pet minuta pred kraj prvog dijela kada je Mirza Kovač pogodio za 0:1. U posljednjim trenucima prvog dijela Rudar dolazi i do drugog gola, a strijelac je ovog puta Fahrudin Kovač.

Na samom početku drugog perioda susreta Rudar postiže treći gol i zaključuje utakmicu. Ovog puta je autogol postigao Mešić. Sudbinu domaćih zapečatio je Mirza Kovač u 70. minuti svojim drugim golom na meču.

Počasni pogodak za Radnik postigao je Vladavić i to nakon asistencije Klačara u 79. minuti. Do kraja se rezultat nije mijenjao i ostalo je 1:4.

Ovo je za Rudar prvi trijumf u sezoni i ujedno prvi bodovi, dok Radnik ostaje na jednoj pobjedi i ovo mu je drugi poraz.

Prva liga FBiH, 3. kolo:

Radnik – Rudar 1:4

FK Radnik Hadžići: Mudželet, Kovačević, Karahodžić, Fejzić, Konjhodžić, Hadžić, Vladavić, Mešić, Hasanović, Buljubašić, Klačar.

FK Rudar: Bekan, Goralija, Kobilica, Kovač, Sivac, Musić, Gačić, Fahrudin Kovač, Bešić, Gačan, Čulov.