REVIZIJA PRESUDE: Kako su Srbi isključivo pravno pitanje pretvorili u političko?!

Ovih dana gotovo svi domaći mediji, kao i oni regionalni, veliku pažnju posvećuju pitanju revizije presude suda u Hagu, u predmetu tužbe Bosne i Hercegovine protiv Srbije za agresiju i genocid u našoj državi.
Nakon što je pravni tim sačinjen od četiri stručnjaka, svaki iz svoje oblasti, u sastavu David Scheffer iz SAD-a, Phon van den Biesen iz Holandije, Francuz Alain Pellet, te Italijan Paolo Palchetti, u prethodnom periodu analizirao i kompletirao dokumentaciju vezanu za predmet, i nakon što je njihovo mišljenje prezentirano svim „probosanskim“ političkim strukturama u Bosni i Hercegovini zauzet je jedinstveni stav da se pokrene revizija presude.

Revizija presude predstavlja ustvari nastavak pravnog procesa, odnosno žalbu na presudu suda u Hagu, Bosne i Hercegovine protiv Srbije zbog svih ratnih zločina i genocida koje je Srbija u vrijeme Miloševićevog režima učinila na teritoriju BiH.

„Kada agresor postane žrtva, a žrtva postane agresor“

Nakon što je tim pravnih eksperata zaključio da postoje elementi kojima je moguće dokazati umješanost Srbije u genocid počinjen u Bosni i Hercegovini, uslijedila je neviđena haranga političara iz RS-a, ali i onih iz Srbije, političari iz manjeg bh. entiteta i susjedne nam države kao da su doživjeli potpunu amneziju na sve događaje koji su se dogodili i koje su oni počinili u ratu 92-95.

Kao da cijeli svijet ne zna činjenicu da je Srbija bila direktno umješana u sve ratne zločine i genocid počinjen od strane „Miloševićevog režima“ u Bosni i Hercegovini.

Navode da je pokretanjem revizije, Bosna i Hercegovina dovedena u tešku političku krizu, da su odnosi Bošnjaka i Srba vraćeni na one od prije 22 godine, da je Bosna i Hercegovina nemoguća država, te da Bošnjaci mrze Srbe.
Najgora stvar jeste činjenica da su Srbi u svojim medijsko-političkim istupima mnogo superiorniji od bošnjačkih političkih lidera, te da su i kod pojedinih Bošnjaka stvorili sumnju je li ustvari bilo pametno pokrenuti ovu reviziju.

Ova činjenica je dobar pokazatelj nepostojanja državničke politike najbrojnijeg naroda u Bosni i Hercegovini.
Ivanić, Dodik, Nikolić i Vučić, su sastankom u Beogradu u vili simboličnog naziva „Mir“ pokušali izvrnuti kompletnu historiju i Evropi i svijetu pokazati kako su oni žrtva arogantne „bošnjačke politike“.

Tim sastankom pokušali su falsifikovati historijske činjenice o srpskoj agresiji na suverenu državu Bosnu i Hercegovinu, pokušali su od AGRESORA napraviti ŽRTVU, a od ŽRTVE napraviti AGRESORA.
Na drugoj strani u zgradi predsjedništva Bosne i Hercegovine, održan je skoro pa ilegalan sastanak, tako je to nažalost izgledalo, Izetbegovića, Zvizdića i Džaferovića koji nisu bili u stanju dati odgovor na teško falsifikovanje historijskih činjenica izrečenih nekoliko sati ranije u Beogradu.

Kao da ni oni sami nisu sigurni u tu reviziju, kao da je i na njih same agresivna srbijanska retorika djelovala na način da se postavi pitanje „da li treba pokretati reviziju“, i ko je bio AGRESOR u ratu 92-95.
Na kraju, i ovo isključivo pravno pitanje Srbi su vješto pretvorili u politički obračun, i pokušaj razgradnje države Bosne i Hercegovine.

Ono što žalosti, jeste činjenica da je i ova kompletna priča oko revizije, pokazala nepostojanje državničke politike najbrojnijeg naroda, kao i nedostatak političkog intelektualnog kapaciteta vrhova bošnjačke političke scene naspram one u Srbiji.