Reprezentativci BiH danas analiziraju Grke: Skibbe forsira formaciju 4-2-3-1

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine večeras od 19 sati po lokalnom, odnosno 18 po srednjoeuropskom vremenu obavit će posljednji trening pred super važan meč s Grčkom, koji bi u konačnici mogao biti odlučujući u borbi za baraž u grupi ”H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018”.

Situacija u ekipi je zadovoljavajuća, nakon što se saigračima u Atini priključio Sead Kolašinac, koji je izostao sa zeničkog dijela priprema zbog stomačne viroze. I ranije povrijeđene igrače ljekarski tim doveo je u red, pa u stručnom štabu vjeruju da se mogu naći na slatkim mukama uoči sutrašnje utakmice na pirejskom stadionu “Georgios Karaiskakis”, javlja reporter Anadolu Agency (AA).

S druge strane, u grčkom taboru su uvjereni u trijumf nad BiH i nastavak uspješne serije (u dosadašnja tri kola imaju sve pobjede), što među popularno zvanim ”zmajevima” vide kao šansu. Nadaju se da eventualno mogu iskoristiti euforiju među prvacima Evrope iz 2004. godine i ostvarili pobjedu koja bi im dala veliku prednost u odnosu na Grke u nastavku kvalifikacija iduće godine.

Prije današnjeg treninga bh. reprezentativci će još jednom analizirati igru Grka. Nijemac na klupi “helena” Michael Skibbe (51), najčešće koristi formaciju 4-2-3-1. Grci su tako igrali u sva tri kvalifikaciona susreta, protiv Estonije, Kipra i Gibraltara.

Utakmica četvrtog kola grupe “H” kvalifikacija za SP Grčka – BiH igra se u nedjelju, 13. novembra, s početkom u 21.45 sati po lokalnom, odnosno 20.45 po našem srednjoeuropskom vremenu.

Susret će suditi Jonas Eriksson iz Švedske. Asistirat će mu sunarodnjaci Mathias Klasenius i Daniel Warnmark. Četvrti sudija je Andreas Ekberg. Eriksson je 9. septembra ove godine sudio kvalifikacioni susret Srbija – Austrija (3:2), pa u taboru BiH u šali kažu da se nadaju da im “ugledni arbitar iz Švedske može donijeti sreću, kao i komšijama”.