Reprezentacija BiH na pripremama u Kaknju, dolaze Austrija i Mađarska

Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine prijavio je svoje takmičenje u 2019 CEV Evropskoj srebrnoj ligi u muškoj konkurenciji. Reprezentacija BiH našla se u grupi A sa reprezentacijama Grčke, Austrije i Mađarske. Grupu B čine slijedeće reprezentacije: Danska, Rumunija, Azerbejdžan i Gruzija.

Muška odbojkaška reprezentacija svoje pripreme u okviru ovog takmičenja imati u Kaknju i to u Sportskoj dvorani KSC Kakanj.

Suorganizator priprema i domaćih utakmica je OK Kakanj 78. Ovo je rezultat velikih napora koje je uprava ovog kluba uložila u proteklom vremenu i istinski praznik odbojke u Kaknju, s obzirom da se reprezentacija okuplja nakon više od decenije od zadnjeg okupljanja.

Početak priprema je zakazan za ponedjeljak 13. maj  u 09:00 sati. Kakanj će biti domaćin dvije utakmice i to protiv reprezentacije Austrije 29. maja i protiv reprezentacije Mađarske 02. juna.

Takmičenje u 2019 CEV Evropskoj srebrnoj ligi počinje 25/26. maja 2019. godine i igra se po sistemu domaćih i gostujućih utakmica, nakon čega slijedi završni turnir. Raspored odigravanja utakmica je sljedeći:

Screenshot_1

Prvoplasirana ekipa iz grupe A i B, najbolje drugoplasirana ekipa iz obje grupe i organizator završnog turnira će učestvovati u „Final 4“ turniru koji je planiran u muškoj konkurenciji 29. i 30. juna 2019. godine (subota i nedjelja).