Kratki video snimak zabilježen prije nekoliko dana tokom konstituirajuće sjednice Općinskog vijeća Zavidovići za katko vrijeme postao je viralni hit na brojim web portalima i društvenim mrežema.

Naime, novoizabrani predsjedavajući Općinskog vijeća Zavidovići Redžo Seferović iz A-SDA od ukupno 29 vijećnika dobio je podršku 16 vijećnika da bude izabran za novog Predsjedavajućeg Općinskog vijeća Zavidovići, dok su ostali vijećnici bili protiv i suzdržani. Do imenovanja Redže Seferovića Općinskim vijećem predsjedavao je najstariji vijećnik novog saziva Azem Horozović.

Ono zbog čega je video postao “popularan” jeste sufliranje i šaptanje službenice Redži Seferoviću šta treba da kaže, najavi i pročita tokom sjednice. Video je izazvao mnogo negativnih komentara i brojne osude u smislu da je Redžo Seferović nepismen i da je “zalutao” na funkciju predsjedavajućeg Općinskog vijeća Zavidovići.

Redžo Seferović je u gostovanju u ovosedmičnog izdanja FACE TV-a, govorio o novonastaloj situaciji koja je izazvala veliku regionalnu pažnju. Pogledajte gostovanje u prilogu.