Pronađena i uhapšena osoba u Kaknju koja je pobjegla sa mjesta saobraćajne nezgode

Protekle sedmice, u četvrtak  oko 15,15 sati, u ulici Željeznička, općina Kakanj, dogodila se  saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali nepoznati motocikl i bicikl, kojim je upravljalo dijete, rođeno 2010. godine, iz Kaknja.

Povrijeđeno dijete je, nakon ukazane medicinske pomoći u Domu zdravlja Kakanj, prevezeno u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje su kod istog konstatovane teške tjelesne povrede.Kako je utvrđeno dolaskom policijskih službenika na mjesto saobraćajne nezgode, motocikl, plave boje, nepoznate marke, kojim je upravljao nepoznati vozač, se nakon saobraćajne nezgode udaljio sa lica mjesta.

Paralelno sa uviđajnim radnjama koje su vršene na mjestu saobraćajne nezgode, poduzimane su i operativne aktivnosti policijskih službenika na terenu, sa ciljem otkrivanja i identifikovanja vozača koji je upravljao motociklom i koji se udaljio sa lica mjesta.Poduzimajući naznačene aktivnosti, policijski službenici Policijske stanice Kakanj su došli do saznanja da je u navedenoj nezgodi, upravljajući motociklom, učestvovaao  B.E. (27) iz Kaknja.

B.E je pronađen i uhapšen, a na adresi stanovanja pronađen je i sporni motocikl marke “Keeway”,  plave boje, bez registarskih oznaka, koji je privremeno oduzet i koji će biti predmet potrebnih vještačenja.  B.E. je u službenim prostorijama  ispitan i zavedena kirminalistička obrada, a protiv B.E. će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen.Izvještaj o krivičnom djelu.