Pripreme za Evropsko prvenstvo u Zenici: Čelnici OS BiH posjetili Olimpijski komitet BiH

Čelnici Olimpijskog komiteta BiH, predsjednik prof.dr Izet Rađo, potpredsjednici Marijan Kvesić i Siniša Kisić, te generalni sekretar mr.sci Said Fazlagić primili su danas u prostorijama OK BiH predstavnike Odbojkaškog saveza BiH, predsjednika Aliju Fatića, potpredsjednika Milutina Popovića, generalnog sekretara Adnana Talića i tehničkog sekretara Dinu Bećiragića.

Povod i tema sastanka je bilo održavanje U19 Evropskog odbojkaškog prvenstva u našoj zemlji. Predsjednik Odbojkaškog saveza BiH je upoznao prisutne da će Odbojkaški savez BiH zajedno sa Odbojkaškim savezom Hrvatske od 20.augusta do 2. septembra 2020. godine organizovati U19 Evropsko prvenstvo za juniorke. Na takmičenju će učestvovati 12 najboljih juniorskih reprezentacija Evrope, a dio mečeva grupne faze, te polufinalni i finalni meč će biti održani u zeničkoj Areni.

Predsjednik OK BiH, prof.dr Izet Rađo je izrazio zadovoljstvo što će Bosna i Hercegovina u narodnoj godini biti domaćin jednog značajnog takmičenja, te je iskazao spremnost da OK BiH pomogne Odbojkaškom savezu BiH u okvirima svojih mogućnosti i nadležnosti. Predsjednik Rađo je također istakao da su u prošlosti OK BiH i Odbojkaški savez BiH imali odličnu saradnju na realizaciji projekata „Tehnički kursevi za trenere“ i „Razvoj nacionalne sportske strukture“, te je upoznao prisutne sa novim projektom OK BiH koji ima za cilj pomoć olimpijskim sportskim savezima u organizaciji državnih takmičenja i pomoć u nabavci opreme.

Čelnici OK BiH su zaželili mnogo sreće Odbojkaškom savezu BiH u prestojim aktivnostima vezanim za organizaciju takmičenja.