Predsjednik Mladosti Mensur Mušija ponio prijavu protiv Salema Prolića

Prvi čovjek Mladosti iz Doboja kod Kaknja Mensur Mušija podnio je prijavu za pokretanje disciplinskog postupka protiv posmatrača suđenja i uposlenika NS BiH Salema Prolića, saopćeno je iz NS BiH.
Predsjednik Mladosti podnio je prijavu koja se odnosi na verbalno vrijeđanje i omalovažavanje u VIP loži stadiona tokom utakmice Tuzla City – Mladost Doboj kod Kaknja, navodi se u službenom glasniku NS BiH.

Utakmica je odigrana 2. 11. 2019. godine, a Mušija je istaknuo da je do vrijeđanja došlo nakon utakmice.

Disciplinska komisija NS BiH zbog toga je zatražila očitovanje posmatrača suđenja i uposlenika NS BiH Salema Prolića.

Također iz NS BiH su saopćili da se Boris Stanišić, predsjednik FK Zvijezda 09 kažnjava novčanom kaznom u iznosu od 500 KM zbog vrijeđanja i klevetanja sudije Matea Muse nakon utakmice Tuzla City – Zvijezda 09.

Sarajevo je kažnjeno s 3.500 KM zbog pirotehnike na utakmici sa Širokim Brijegom, a HŠK Zrinjski sa 3.000 KM iz istog razloga na utakmici HŠK Zrinjski – FK Tuzla City.

Sudija Admir Šehović kažnjen je s 500 KM zbog toga što je u zapisnik unio crveni karton pogrešnom treneru na utakmici Čelik – Zvijezda 09. Trener Čelika Slaviša Božičić također je kažnjen zbog propusta na istoj utakmici, odnosno zbog nesportskog ponašanja zabranom vođenja ekipe u jednoj utakmici, kao i sa 500 KM.

Podsjetimo, Prolić je jedan od 12 privedenih osoba u akciji “Var” koja je sprovedena u saradnji SIPA-e, Tužilaštva BiH i Nogometnog saveza. Prolić je nakon kriminalističke obrade isti dan pušten na slobodu.