Povodom Dana policije FBiH, komesaru Šutu dodijeljena zlatna policijska značka

Danas, 03.07.2017. godine, u Domu policije u Sarajevu, a u povodu obilježavanja 1. jula, Dana policije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, policijskom komesaru Semiru Šutu je dodijeljena zlatna policijska značka.

Kako je obrazloženo prilikom uručivanja ovog značajnog priznanja, policijski komesar Semir Šut je tokom 2016. godine, u okviru zajedničkih projekata i akcija, na najbolji mogući način rukovodio policijskim snagama Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i krajnje profesionalno angažovao policijske timove u kriznim situacijama, ispoljavajući tom prilikom inovativan pristup u rukovođenju, koji je rezultirao odličnim rezultatima na stvaranju i održavanju povoljnog stanja bezbjednosti i stavljanju kriznih situacija pod kontrolu u veoma kratkom roku.

Ozbiljan i profesionalan pristup poslu, posvećenost i profesionalizam komesara Šuta su svakako doprinjeli unapređenju stanja sigurnosti, ne samo na području Zeničko-dobojskog kantona, nego i na području Federacije BiH, što je bio i osnovni razlog da se ovom iskusnom policijskom rukovodiocu dodijeli ova značajna nagrada.

Kvalitetna razmjena obavještajnih podataka, koordinirane akcije, te veliki broj složenih i zahtjevnih kriminalističkih istraga koje su zajednički poduzimane u proteklom periodu su potvrda dobre i stabilne saradnje, koja je, kako je naglašeno, prvi preduslov brzog i adekvatnog reagovanja policijskih struktura u Federacije BiH, na sve eventualne sigurnosne rizike i pojave, te kako bi se pripravnost i preventivne mjere, u kontekstu aktuelnih dešavanja u regiji, podigle na najviši nivo.