Poštenjačina iz Kaknja: Taksista Midhat Velispahić mušteriji vratio torbu sa većom količinom novca

U vremenima kada novac dominira i kada svaka marka dobro dođe za život nađu se i oni pošteni pronalazači koji vrate i torbice i i novčanike pravim vlasnicima.

Svi se u našoj zemlji sjećaju Redže Hamzića koji je radeći na parkingu pred zgradom Općine Goražde pronašao torbicu u kojoj se nalazilo čak 235.000 KM. Novac je izgubila porodica iz Užica. Toj porodici  novac u cjelosti vraćen.

I u Kaknju se nedavno dogodio sličan slučaj, ovoga puta u vozilu taksiste Midhata Velispahića iz Brežana kod Kaknja.

Naime jedna mušterija zaboravila je torbu u vozilu sa većom količinom novca i prema njegovim riječima on se nije dvoumio niti jednog trenutka da vrati izgubljeno.

Tuđe je tuđe i to tako treba gledati. Osmijeh i ushićenje koji vratite ljudima nakon što im javite da se novac i kartice nalaze kod vas ne bih mijenjao nizašta na svijetu. Ponude mi i nagradu, ali naravno da je odbijem iz jednog razloga. Zamislim kako je taj novac teško stečen i zarađen i porodici koja ga je izgubila ti još trebaš uzeti dio. I neki unutrašnji glas mi kaže – ne dolazi u obzir, kaže Midhat. Velispahić je do 2003. godine radio u građevinskoj firmi GMK-a Kakanj i nakon što je firma propala Midho je otišao u taksiste.

Često osim torbica u autu izgube i ove moderne mobitele. Do sada sada sam ih vratio desetak i tako će biti i u budućnosti.” kazuje nam na kraju razgovora poštenjačina iz Kaknja.