Posjetite “Dječiji svijet” Kakanj: Mjesto za razvoj životnih vještina djece i mladih (FOTO)

Centar za razvoj životnih vještina djece i mladih “Dječiji svijet” Kakanj mjesto je gdje svakodnevno mališani predškolskog uzrasta, ali i školarci stiču životne vještine kroz druženje, igru, pjesmu, razne radionice i edukacije. “Dječiji svijet” je nastavak projekta NVO “World Vision” započetog nakon poplava prošle godine, tada pod nazivom “Dječiji kutak”.

“Dječiji svijet” je mjesto gdje će djeca i mladi kroz program životnih vještina imati priliku da razviju prije svega: sposobnost donošenja odluka i rješavanja problema, kreativnost i kritičko mišljenje, komunikaciju i interpersonalne vještine, samosvijest i empatiju, sposobnost prepoznavanja i izražavanja emocija,organizovanje sportskih aktivnosti i takmičenja, organizovanje izleta, raznovrsne društvene igre, art radionice, sadnja sadnica, organizovanje raznih kvizova uz nagrade, kreativne radionice, ekografika, izrada maketa, izrada nakita, i mnoge druge.

“Sa djecom rade tri moderatora koji su prošli obuku i dobili certifikate “World Visiona”. Aktivnosti u Centru “Dječiji svijet” su BESPLATNE i prilagođene su starosnim uzrastima. “Dječiji svijet” prima djecu od 2 do 18 godina, djecu predškolskog uzrasta ali i djecu školskog uzrasta.”, ističe Merima Begić, koordinatorica “Dječijeg svijeta”.

Centar „Dječiji svijet“ se nalazi na ćošku solitera 3 preko puta fast food-a Paradiso, a radno vrijeme je od 10:00 h do 16:00 h svakim danom osim vikenda.

“Draga djeco i mladi, dođite da se družimo, zajedno planiramo i realizujemo aktivnosti u našem centru”, poručuju iz “Dječijeg svijeta”.

Kaportal.ba