Ponovo krađa u Kaknju: Iz štale u Bičeru ukradeno tele

policijaU toku noći 23/24.09.2014. godine, u mjestu Bićer, izvršena je krađa iz pomoćnog objekta-štale, vlasništvo H.J., iz koje je otuđeno tele. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj. 

JAVNI RED I MIR 

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, neovlaštenim ulaskom u tuđi posjed i naročito drskim ponašanjem, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje. 

KRIMINALITET 

Zenica

Dana 23/24.09.2014. godine, u ulici Zmaja od Bosne, izvršeno je krivično djelo teška krađa u skladište firme “Tiping”, iz kojeg je otuđena određena količina obuće i drugih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I. 

U vremenu od 21.09. do 24.09.2014. godine, u mjestu Tocilići, izvršeno je krivično djelo teška krađa u vikend kuću, vlasništvo T.S., iz koje je otuđena neutvrđena količina sokova. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela. 

Dana 23/24.09.2014. godine, u mjestu Hanovi-Jelina, izvršena je krađa metalne ograde, dužine 16 metara, vlasništvo preduzeća “Željeznice F BiH”. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela. 

Visoko

Dana 24.09.2014. godine, u mjestu Rezakovina-Kralupi, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kontejner bazne stanice, vlasništvo preduzeća „BH Telecom“, odakle su otuđeni bakarni sabirnici, određena količina kablova i druge opreme. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko. 

Tešanj

Dana 24.09.2014. godine, na putu M-17 u mjestu Šije, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka M75-A-857, kojim je upravljao H.A. iz Doboja, dok se kao suvozač u vozilu nalazio T.Ž. iz Doboja. Prilikom kontrole i pregleda, lice T.Ž. je dobrovoljno predalo jedan smotuljak od pvc folije sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, bruto težine 22,41 grama. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, dok je T.Ž. lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama za zadržavanje lica. 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA 

Na području Kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.