Općina Kakanj kupila 400 ulaznica za predstojeće utakmice odbojkaške reprezentacije

Općina Kakanj je izvršila kupovinu 400 ulaznica za dvije predstojeće utakmice koje odbojkaška reprezentacija BiH igra u Kaknju. Ove ulaznice će putem Odbojkaškog kluba “Kakanj 78” biti podijeljene učenicima kakanjskih škola.

Cilj je napuniti kakanjsku sportsku dvoranu i osigurati snažnu podršku s tribina našoj reprezentaciji.

Podsjetimo, nakon što je proteklih dana u našem gradu obavila pripreme, muška odbojkaška reprezentacija BiH će u Kaknju odigrati i dvije zvanične utakmice u okviru CEV Evropske srebrene lige – 29. maja protiv Austrije i 2. juna protiv Mađarske.

Karte po cijeni od 5 KM se mogu kupiti na biletarnici kakanjske sportske dvorane svakog dana od 8:00 do 15:30 sati, a na dan utakmice od 18:30 sati.

Rezervacija karata je moguća putem telefona s brojem 061/753 565 – Neimarlija Islam.

Za sve postače na utakmici bit će pripremljen iftar na bazi švedskog stola u Caffe-u Europa.

Suorganizator priprema i domaćih utakmica reprezentacije su OK “Kakanj 78” i Općina Kakanj.

“Kakanj – grad odbojke će i ovog puta opravdati povjerenje pokazujući iznimno domaćinstvo i patriotizam. Zaslužili smo ovo sjajnim sportskim rezultatima koje postižemo, ali i dokazanom odanošću državi BiH. Napunimo kakanjsku dvoranu i tako učinimo da to bude još jedna u nizu lijepih sportskih priče koje su se dogodile u Kaknju”, rekao je načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo.

Takmičenje u CEV Evropskoj srebrnoj ligi se igra po sistemu domaćih i gostujućih utakmica, nakon čega slijedi završni turnir.