Odličan nastup kakanjskog bodybuildera Edina Ljubovića na Međunarodnom takmičenju “Bihać Open”

Kakanjski bodybuilder Edin Ljubović učestvovao je na dvadesetom, jubilarnom Međunarodnom susretu bodybuildinga i fitnesa, Bihać Open 2019. Ljubović je na svom premijernom takmičenju postigao izvanredan rezultat, osvojivši dva druga mjesta.

Na ovom takmičenju u izuzetno jakoj konkurenciji učestvovali su takmičari iz Hrvatske, Srbije, Italije, BiH, Indonezije… kako u muškoj tako i u ženskoj kategoriji.

“Ja sam nastupio u dvije kategorije: classic bodybuilding i physique bodybuilding. U obje kategorije ja sam imao najbolju formu misića i na tome sam baš radio sve vrijeme, ali sam imao lošiji pozing tako da sam završio u obje kategorije na drugoj poziciji. U prvoj kategoriji pobjedjen sam od hrvatskog, a u drugoj kategoriji od talijanskog takmičara.”, kazao je Edin za Kaportal.ba.

“Ja kad sam se plasirao u finale bio sam sretan, a kad sam osvojio drugo mjesto suze su mi krenule jer nisam mogao vjerovati. Za publiku sam bio prvo mjesto u obje kategorije što mi je posebno drago, ali sudije su te koje su kompetentne. Kako god ja sam presretan. Moj trener Mirnes Husanović je vise nego prezadovoljan i već pravimo plan za dalje, Sada slijedi odmor od 15 dana pa počinjem pripreme za Jagodina Open koji će se odrzati 05.10. ove godine.”, dodao je Edin.