Odbojkašice Kaknja se plasirale u Superligu!

Danas je u Sportskoj dvorani u Kaknju održan finalni turnir Prve lige Federacije BiH za odbojkašice, na kojem su učešće uzele ekipe ŽOK “Kakanj, OK “Gradina-Herceg” Srebrenik i OK “Turbina” Jablanica.

Prvoplasirana i drugoplasirana ekipa na turniru izborile su promociju u viši rang takmičenja, Superligu FBiH.

U prvoj utakmici ŽOK “Kakanj” je sa lakoćom pobijedio ekipu “Turbine” sa 3:0 po setovima, a istim rezultatom protiv te ekipe je slavila i “Gradina-Herceg” u narednoj utakmici. U meču za prvo mjesto kakanjske odbojkašice igrale su protiv gošći iz Srebrenika.

U lijepoj odbojkaškoj atmosferi i dobro ispunjenoj dvorani, Kakanjke ipak nisu uspjele doći do prvog mjesta. Prvi set dobile su gošće iz Srebrenika rezultatom 18:25. U drugom setu su također imale vodstvo većim dijelom seta, no kakanjska ekipa dodaje gas i slavi sa 25:21. Ipak, za nešto više kakanjske odbojkašice nisu imale snage. Ekipa “Gradine-Herceg” osvojila je naredna dva seta (17:25, 15:25) i slavila sa 3:1.

Tako su se u Superligu plasirale pobjednice turnira, ekipa “Gradine-Herceg” i drugoplasirana ekipa na turniru, ŽOK “Kakanj. Pobjednicama su uručeni pehar i medalje.

“Ispunili smo zacrtane ciljeve sa početka sezone i ušli smo u viši rang takmičenja, čestitke idu djevojkama koje su vrijedno radile i zaslužile su da uđu u Superligu Federacije. Ipak, ostaje žal za današnjom izgubljenom utakmicom. U narednom periodu ostaje da pravimo planove za narednu sezonu. Zahvaljujemo se upravi kluba koja nas je podržavala kroz cijelu sezonu, a posebna zahvala Emiru Alajbegoviću koji je bio u svakom trenutku tu za nas.”, kazao je za Kaportal.ba Salih Fazlić, trener ekipe ŽOK “Kakanj”.