Bosna i Hercegovina će od ove godine imati direktnu avioliniju s Egiptom, nakon što je podružnica aviokompanije “Egypt Air” – “Air Cairo” odlučila proširiti linije na gradove iz regiona Zapadnog Balkana.

Informaciju o uspostavljanju direktne aviolinije s našom zemljom potvrdili su nam iz Ambasade Arapske Republike Egipat u Bosni i Hercegovini.

“Od ove sezone se uvode redovne aviolinije za Egipat. Radi se o avioliniji Sarajevo – Hurgada, koja kreće od 29. aprila, i avioliniji Banja Luka – Hurgada, koja kreće od 1. aprila. Avioprijevoznik je ‘Air Cairo'”, kazali su nam iz Ambasade AR Egipat.

Iz ambasade su pojasnili da ovo nisu čarter letovi, nego redovna linija koja će biti u ponudi cijele godine.

“Svi putnici koji putuju preko turističkih agencija, u grupama od 10 i više putnika, vize mogu izvaditi na aerodromu u Egiptu”, dodali su iz Ambasade AR Egipat.

Uspostavljanje ovih aviolinija i širenje mreže destinacija rezultirat će boljom povezanosti BiH i Egipta, što je pozitivan korak u bilateralnim i turističkim odnosima.

Također, turisti koji iz BiH koji žele putovati u ovu zemlju više neće morati presjedati u Istanbulu ili nekom drugom evropskom gradu, kao što je do sada bio slučaj.