Novogodišnja press konferencija i osvrt na uspješnu 2019. godinu

Danas je u sali Općine Kakanj održana tradicionalna novogodišnja press konferencija sa sadržajem svega što se planiralo i realiziralo u 2019. godini. Prisustvovali su joj načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo, predsjedavajući Općinskog vijeća Kakanj Slaven Katičić i šefovi općinskih službi.

Cilj konferencije bio je da se predstavi rad Općine Kakanj u 2019. godini, ali i da se zahvali medijskoj potpori u svim aktivnostima koje su realizirane u proteklih godinu dana.

“Ovu godinu ću ocijeniti kao uspješnu godinu, a u prilog tome idu brojni realizirani projekti kojima se poboljšava kvalitet života građana Kaknja”, rekao je načelnik i istakao brojna ulaganja u poduzetništvo i poljoprivredu, javnu rasvjetu, sport te naše vrijedne učenike i studente.

Neophodno je istaknuti i dva prestižna priznanja ove godine, BFC SEE certifikat (Business Friendly Certification South East Europe – Certifikat o povoljnom poslovnom okruženju) te priznanje kampanje i takmičenja “Načelnik, prijatelj Roma” koje se sprovodilo u više zemalja na Zapadnom Balkanu i u Turskoj.

Osvrt na rad načelnika i općinskih službi na 2019. godinu napisan na 14 stranica možete vidjeti klikom ovdje.